Wagenziek? Navelpruim!

verhaal uit de oude doos

Wagenziek? Navelpruim!


Welzeker een 34% van mijn leven tot nu toe heeft last gehad van wagenziekte. Het zien van de witte peugeot 404 of Hanomag Henschel F20 bracht mijn maaginhoud tot nare hoogten. 

Lopend pruimvocht

Nog geen uur verwijderd van een der tochten richting het niet al te verre zuiden haalde mijn moeder trots de ultieme oplossing tegen wagenziekte uit de kast. Een pruim. En niet zo maar een pruim, nee een natte. Deze mocht op mijn navel met een weinig vakkundig stukje tape erop. Mijn smeekbede om verlost te worden begon rond de Utrechtse brug en zo ter hoogte van Baraque de Fraiture – de rand van mijn onderbroek was reeds zompig van het loopvocht –  mocht de pruim uit mijn navel.

Miraculeus grandioos

Wonderwel wist dit onbestemmige gevoel mij dusdanig af te leiden dat het de primaire reactie om stante pede over mijn nek te gaan de kop heeft ingedrukt. Sindsdien heb ik nog heel wat avonturen beleefd – houdt oa een willekeurig andere categorie  in de gaten – maar heeft mijn leven nauwelijks tot bijzonder weinig last gehad van wagenziekte.