creatieve generalist

multipotentionalite - scanner

Creatieve generalist – multipotentionalite – scanner, een paar namen voor hetzelde type: een persoon met veel verschillende interesses en creatieve ambities.

In mijn optiek is het een persoonlijkheidstype én een (tijdelijke) beweging. Mensen die zich verbonden voelen in de manier waarop je maatschappelijk gedwongen wordt één beroep te kiezen en daar de rest van je leven wat van moet zien te maken. Kijk naar de arbeidsmarkt, de noodzaak van één roeping (purpose, droom, passie, missie) of de meest gestelde vraag aan een kind: Wat wil je later worden?

Wat wil je later worden?

Hierover heeft Emilie Wapnick een treffende TedTalk gehouden: Why some of us have no true calling. Zij gebruikt het woord multipotentionalite. Afgeleid van multipotentiality: het vermogen en de voorkeur van een persoon, met name iemand met een sterke intellectuele of artistieke nieuwsgierigheid, om uit te blinken in twee of meer verschillende gebieden. Bij multipotentionaliteit ligt de focus vaak op hoogbegaafdheid. Barbara Sher noemt dit type een scanner.

Creatieve generalist

Zelf voel ik mij een creatieve generalist, de visie van Silvia Derom, coach van de Creatieve Generalist, waar de nadruk meer ligt op de behoefte aan veelzijdigheid en variatie. Maar hoe dan ook, de uitgangspunten, eigenschappen en problemen zijn hetzelfde.

Specifieke eigenschappen: superkrachten

  • Verbanden leggen
  • Snel leren
  • Aanpassingsvermogen
  • Syntese
  • Het grote plaatje zien

Lees meer over deze eigenschappen en hoe waardevol ze zijn.

Veranderende arbeidsmarkt

Eerder had ik het over een (tijdelijke) beweging. Ik denk – en hoop vooral – dat een volgende generatie op hun vaardigheden & potentie wordt geselecteerd ipv een beroepskeuze. Dat de komst van 21st century skills op scholen ook in de maatschappij zijn vruchten gaan afwerpen.

En er is al een kleine verschuiving gaande. Je ziet bijvoorbeeld de veranderende rol van het uitzendbureau met de komst van vacaturesites, hier en daar een verrassende vacature en andere manieren van solliciteren. Laten we vooral ook een verschuiving creëren in de manier waarop er naar sollicitanten gekeken wordt en functieprofielen tot stand komen,

Volop werk aan de winkel dus, Goed idee om daarover te breinen? Let me know.

Gerelateerde artikelen