anders kijken

Als ambassadeur Anders Kijken predik ik anders kijken. Als je doorhebt wat anders kijken je oplevert gaat er een wereld voor je open. Echt. En het is op bijna alles toepasbaar. 

Wat is anders kijken dan

Anders kijken is de gelegenheid nemen om iets op een andere manier te bekijken. Dat kan een situatie zijn, je collega, een schilderij, de route die je elke dag naar je werk neemt, je werk zelf, een herinnering, de opvoeding, je jeugd en natuurlijk jezelf. Die laatste drie zijn extra spannend.

Door anders naar iets te kijken kunnen creatieve oplossingen, innovatieve ideeën & grappige invalshoeken ontstaan.

Leren anders kijken

Ik heb geleerd anders te kijken en toch gaat het nog steeds niet altijd vanzelf. Oefening baart kunst, heeft een slimmerik ooit mooi samengevat. Ondertussen ben ik een online serie aan het ontwikkelen, voor helemaal gratis in je mailbox. Geïnteresseerden kunnen zich alvast melden.

Aangeboren anders

Naast leren anders te kijken heb je ook nog aangeboren anders kijkers, mensen die van nature tegen de stroom in of boven het maaiveld uit kijken. Die worden vaak niet (zo goed) begrepen. Of pas veel later. Maar als je begrijpt wat zij zien kan het jou verrijken.

Soms zie je het even niet meer zo scherp

Of door de bomen het bos niet meer. In dat geval kan iemand met een frisse blik helpen de boel weer scherp te krijgen, iemand die net even anders kijkt en jou daarin meeneemt. Ik ben zo iemand. Laat mij je helpen.